Dodjeljene nagrade povodom obilježavanja 103.godine Medicinskog fakulteta

Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica nastavnicima i studentima održala se 17. prosinca na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća kojom je proslavljena 103. godišnjica Fakulteta.

Tradicionalno je dodijeljena nagrada “Medicina” u znak priznanja i zahvalnosti za promicanje načela humanosti i etičnosti u skrbi za teško bolesne ljude, a u čast i slavu medicine, čovjeka i humanosti.
Ovogodišnji dobitnici su Zavod za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju, Odjel za striktnu izolaciju Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, te Primarni respiratorni intenzivistički centar Kliničke bolnice Dubrava.

Nagrade su primili pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju doc.dr.sc.Marko Kutleša, prof.dr.sc. Adriana Vince iz Odjela za striktnu izolaciju Zavoda za infekcije probavnog sustava te vršitelj dužnosti ravnatelja Kliničke bolnica Dubrava prof.dr.sc.Ivica Lukšić i prof.dr.sc.Bruno Baršić iz Primarnog respiratornog centra za liječenje bolesnika oboljelih od COVID-19.

Nagrada za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti dodijeljena je djelatnicima Jedinice za znanstvena istraživanja Klinike za infektivne bolesti, nagradu je preuzela prof.dr.sc. Alemka Markotić. Nagradu dodijeljenu Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar primila je Ivana Vukšić.

Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu dodijelio je Službi za mikrobiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Nagradu za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti, nagradu je preuzela dr.sc.Blaženka Hunjak, prim.dr.med.
Posebne nagrade za značajan doprinos funkcioniranju Medicinskog fakulteta dodijeljene su zagrebačkom Građevinskom fakultetu, nagradu je preuzeo dekan prof. dr.sc.Stjepan Lakušić. Nagradu dodijeljenu Odsjeku za informatičku djelatnost i Uredu za e-učenje primili su Pero Hrabač, dr.med. i prof.dr.sc.Mirza Žižak. Posebno priznanje dodijeljeno je i prorektoru Sveučilišta u Zagrebu za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof.dr.sc.Miljenku Šimpragi. Za iznimnu suradnju s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu tijekom epidemije COVID-19 u 2020. godini dodijeljena je nagrada Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, nagradu je preuzeo doc.dr.sc. Krunoslav Capak.
Čestitke svim dobitnicima!